2021/10/26

Minu Napoli, esimene päev

 Wizzair teeb nüüd Tallinnast Napolisse otselende. Ma eile õhtul just ühe sellisega jõudsin siia. Istmevahed olid küll kitsad, aga pilet selle eest isegi koolivaheaja kohta talutava hinnaga ja lend mitte üle mõistuse pikk. Kuna lend läks välja õhtupoolikul ja suundus päeva pikenemise poole, sai sisuliselt terve lennu päikeseloojangut nautida. Pimedaks läks alles maandumisel ja need Vahemere saared on tuledes küll kenad. Mul vedas aknaaluse kohaga.

Apenniinid päikeseloojangus

Vahemere saared öös

Aga linn ise... Mamma mia! Kui üks koht stereotüüpne Itaalia on, siis on see Napoli. Kui ma lennujaama bussiga oma airb`n`b-sse sõitsin, siis hakkasime teiste eestlastega naerma lihtsalt. Ainult üks Fiat ja tuut-tuut käib kogu aeg ja ma ei suuda siiani otsustada, kas bussijuht sarnanes rohkem Banderase või ristiisaga. Airb`n`b ise on ülipuhas, kuid asub tänaval, milline Indias oleks paratamatus, Eestis skandaalne, aga siin mõjub romantiliselt.

Panoraam mu airb’n’b aknast

Eestis küsivad kõik muidugi, kuidas ilma ka on. Algul lubas mulle kõik kolm reisipäeva vihma. Ma mõtlesin, et mis seal ikka, vähemalt on kahekümnekraadine vihm parem kui üheksakraadine, aga siis muudeti ennustus ära ja vihma tuleb ainult täna pealelõunal. Ma arvan, et vaatan selleks ajaks mõne muuseumi endale. Homme on mul Pompei plaanis, neljapäeval niisama parkides ja botaanikaaias hängida ja siis ongi kojusõit. Ühesõnaga selline meie hea maikuu ilm on.

Eile muud ei jõudnudki, kui jalutasin veidi linnas ja käisin vaatamas Toledo metroojaama, mida maailma üheks ilusaimaks peetakse. Ma ei saaks öelda, et mulle väga muljet oleks jätnud, aga omamoodi kena oli küll. Kolme euro eest sain tänavalt sellise pitsapooliku, et ma ei usu, et ma kusagil mujal kui Itaalias enam pitsat suu sisse oleks nõus võtma. Suur oli ka, sest see oli mul peale hommikusööki teine söögikord päevas ja sain kõhu kenasti täis -- ma muidu suure söömaga inimene. Nüüd tuleb kusagilt endale hommikukohv otsida. Kui ma muidugi elusalt üle tänava saan. Mamma mia…

Toledo metroojaam Napolis


3 kommentaari:

  1. Naudi reisi!
    Ja paluks ohtralt muljeid, ma novembris sinna. Kui lastakse veel...

    VastaKustuta
  2. Napoli ja laiemalt Campania maakond ongi see kant, kust pitsa pärit on. Mujal Itaalias ei pruugi nii hea olla, kuigi nad vist impordivad Napolist pitsakokki.

    VastaKustuta