2018/07/24

Kuidas Jyskist letialust kaupa kätte saada

Sõbranna oli oma suvemajja üles seadnud nii mõnusa rippkiige-lebola, et sinna oleks võinud elama jäädagi. Kui ta ütles, et see on Jyskist, siis ma natuke kahtlesin, aga kui kuulsin, et vaid 129 eurot, siis otsustasin selle kindlasti ka endale muretseda. 129 euro eest jõuan ma lastega seda piisavalt kasutada, et kahju poleks, kui ta ka paari hooajaga otsad peaks andma.

Mees tegi internetis kiiresti kindlaks, et Lasnamäe Centrumi Jyskis on neid tervelt kolm tükki laos. Mul oli oma uue teeseene jaoks nagunii suuremat kraaniga kodu ka vaja, niiet sinna me läksime. Kohale jõudes alustas mees sihituid loogikal baseervaid otsinguid. Mina võtsin kiirelt instinkti pealt lõhna üles ja leidsin kiige poe väliala tagumisest nurgast koli tagant kohe üles. Kuna oma eelmise päeva kõhutõvest taastudes kerge vedelikupuuduse ja madala veresuhkru tõttu üsna lääbakil olin, vajusin kohe näidiskiike pikali ka. Kuna tootenäidise raam poetöötajate poolt halvasti kokku pandud oli, vajus mu tagumik kohe ka lörtsti vastu Jyski väliala betooni ka. Ikkagi oli uskumatult mugav olemine. Viis minutit hiljem ei olnud mees endiselt kiike ega mind koos sellega üles leidnud. Helistasin talle ning seletasin teed. Kohale jõudes vaatas ta natuke kahtlustavalt, kuidas ma röötsakil tagumik mööda maad poolkatkises kiiges vedelen, aga ei ütelnud midagi ja läks riiulist toote karpi otsima. Tark mees. Natukese aja pärast andis alla ja kutsus müüja. See vaatas sama moodi natuke kahtlustavalt, kuidas ma tagumik maas kiiges vedelen, aga jättis ka targu imestust avaldamata, miks me tahame osta toodet, millel isegi näidis on ära lagunenud. Otsis natuke aega riiulitest kiigekarpi, andis siis alla ja kutsus vahetuse vanema. See vaatas omakorda üllatunult minu mööda maad lohisevat tagumikku, otsis riiulid kolmandat korda läbi ja andis ka alla. Fakti, et veebis kiige laoseis antud poes 3 oli, seletas ta süsteemi veaga või asjaoluga, et tegu on e-poe tootega.

Sõitsime koju, mees tegi Jyski e-poest tellimuse, kättesaamise kohaks valis Lasnamäe Centrumi Jyski ja sõitis uuesti poodi. Seekord oli lakkuge panni, aga kiike ei ole vahetuse vanem endal taganemistee ära lõiganud, sest ma tsiteerin: “Kurat, ma ise ju kinnitasin selle tellimuse just ära...”
Igatahes on see kiik meil nüüd üleval. Ma olen siin juba jõudnud õhtupäikese käes peesitada, lugeda, teed juua, käsitööd teha ja nüüd ka blogida.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar