2016/12/12

Kogu tõde pühapäevastest jumalateenistustest

Kirikutega on Viimsi vallas imelikud lood. Sel ajal, kui igas kolmandas Eesti üle 25 elanikuga külas kipub olema muinsuskaitse all olev vägevate paemüüridega igivana, vähemalt Neitsi Maarja noorusaegadest pärit kirik, on Viimsi poolsaarel kirikuhooneid vaid kolm. Nendest kaks on hoopis kaasaaegsed ehitised, mis asuvad teineteisest mõnesaja meetri kaugusel ning minu kodust mitte väga kaugel. Kuigi ma Jumalasse rohkem kui poliitikute valmislubadustesse uskuma kaldun, kirikute puudumine või olemasolu mind pikalt väga palju siiski ei morjendanud. Välja arvatud siis, kui mu noorem laps veel beebi oli. Kehva unega lapsena jäi ta vankris magama umbes siis, kui ma kilomeetrikese-poolteist maha olin kõndinud või uisutanud ja kahest uuest kirikust ühe juurde jõudsin. Ja iga jumala kord hakkas kiriku kell just siis lööma, kui ma magava lapsega kellatorni all olin.
Sel suvel jõudis läbi kirikute siiski õnnistus ka minu õuele. Juulikuus seati tarkvaraarendaja ja mängulooja Niantic`u armust mõlemasse kirikusse Pokemonide võimlad sisse, mis tegi Viimsi Vabakoguduse kiriku omast mulle kõige lähema võimla. Oleks ma taibanud iga kord, kui ma telefon käes kirikute uste taga küürutan ja oma pokemone treenin mütsi kõrvale maha panna, võiks ma sinna kogenenud raha eest vist juba pensionile minna.
Suurema osa ajast elavad mu Pokemonid kirikute võimlates üsna rahuliku elu ning keegi neid seal suurt ei torgi. Välja arvatud pühapäeviti. Kus siis läheb kirikus alles madin lahti! Harvad on need pühapäevad, mil minu kirikust välja löödud monikene haledalt läbi pekstuna mu telefoni tagasi ei maandu. Vot siis, millega pühapäevastel jumalateenistustel aega sisustatakse.

7 kommentaari:

 1. Viimsi Vabakogudusse maksab sisse ka minna. Eriti kui kantslis on pastor ise. :)

  VastaKustuta
  Vastused
  1. Peab kaaluma. Me oleme tüüpiline Eesti pere, kes kirikus korra aastas, see on siis jõulude ajal käib. Tavaliselt saadame väikese aleviku suurde kirikusse mehe emapoolset vanaema ja käime kirikaias mehe vanaisa haual ka ära.
   Kui nüüd mõnikord juhtume jõululaupäeval kodus olema, siis on Viimsi Vabakogudus võimalus küll. Tänan soovituse eest!

   Kustuta
  2. Tahaks Reeda kommentaarile täiendust :)! Mina Viimsi kirikutega kursis ei ole, aga ühte neist olen kogemata sattunud ja siis ma mõtlesin ka umbes samamoodi...et huvitav, kas samal põhjusel kui Reet:)))?

   Kustuta
  3. Tahaks Reeda kommentaarile täiendust :)! Mina Viimsi kirikutega kursis ei ole, aga ühte neist olen kogemata sattunud ja siis ma mõtlesin ka umbes samamoodi...et huvitav, kas samal põhjusel kui Reet:)))?

   Kustuta
  4. No vabakoguduse pastor on meie sõber ja pastordamise-väliselt ka äärmiselt äge mees, aga jutlustajana lihtsalt suurepärane. Mulle meeldib, kui jutlus on lihtne ja arusaadav, meil kümmekond aastat tagasi oli üks jutlustaja, kelle jutlustest tahtnuks vett välja väänata ...
   Aga vabakogudustes on vist võrdsed võimalused sattuda kuulama "piibliga pähe" jutlust või maalähedast, arukat, kergesti mõistetavat jutlust.

   Kustuta
 2. "Oleks ma taibanud iga kord, kui ma telefon käes kirikute uste taga küürutan ja oma pokemone treenin mütsi kõrvale maha panna, võiks ma sinna kogenenud raha eest vist juba pensionile minna."

  Pidin kaks korda lugema, enne kui aru sain.

  VastaKustuta
  Vastused
  1. Ma ei osanud seda lauset lühemaks teha, kuigi lohiseb see jah hirmsasti. Pealegi ausad ja enesega toime tulevad inimesed ei peagi esimese korraga selliseid skeeme läbi hammustama :)

   Kustuta