2016/03/16

Asjalugu. Üks suvaline jälle

Kuidagi märkamatult ja elegantselt on meie noorem ihuvili end jälle oma voodist välja ja meie omasse sisse kolinud. Päris mõnus muidugi, kui sul üks tilluke külje all magada nohistab. Minu mehel on ainult loll komme voodis poole ööni telefoniga internetis passida. Kui isa kõrval telefoni vahib, et jää loomulikult ka laps magama, sest vaatab koos isaga ekraani. Siis ei saa ka mina magama jääda ning lähen lõpuks päris tigedaks.
„Pane see kuradi telefon ära ükskord,“ sisistasin ma lõpuks. Laupäeva õhtu oli vist.
„Oota, ma vaatan selle asja veel ära,“ vastas mees. Ta tegi mingid Delfist leitud tobedat testi teemal Kui vana su hing on? Natukese aja pärast teatas internet, et ta on Väga Vana Hing.
„Oota, ma teen nüüd sinu eest ka testi.“ Jeerum, täna öösel ei maga siin majas vist keegi. Peagi sain teada, et minu hing olevat 14-aastane. Keerasin selja, panin pea padja alla ja jäin magama.
Viimastel nädalatel mängime kolmel-neljal õhtul nädalas mehega paar partiid kabet. Ta on juba päris heaks läinud. Ma ei peagi tal enam lubama nii palju käike tagasi võtta ja pühapäeval mängisime mõlemad mängud viiki. Ta on varem ka minuga vahel viigistada suutnud, aga mitte kunagi nii, et nõrgemas seisus, ehk siis viiki taotlevaks pooleks mina olen.
Peale kabet läksin jooksma. Klappidest panin mängima Rahvusringhäälingu Ööülikooli sarjas salvestatud loengu Innocentius III inimelu viletsusest. Kuna minu viimase kolme ja poole kuu tervisliku seisundi võib kokku võtta sõnaga komplikatsioonid, siis eriti kaua ma joosta ei jaksanud ning loengut lõpuni kuulata ei jõudnud. See osa, mida ma ära kuulata jõudsin, oli küll väärt kraam (kuulata saab siit: LINK). Kuna olin enda äsjasest haledast viigistamisest kabelaua taga endiselt pisut solvatud, hakkasin koju jõudes meest norima:
„Kallis, ma kuulasin just loengut keskaegsete ladinakeelsete vaimulike tekstide tõlkeprobleemidest. Oleksid sa valmis minuga sellel intellektuaalsel teemal vestlust arendama.“
„Su hing on 14-aastane. Ma ei hakka sinuga mingit vestlust arendama,“ ei jäänud ka mees võlgu.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar