2020/07/13

Hommikud kassiga

Hommikul ärkasin selle peale, et kas üle mu näo niimoodi kapi otsa ronis, et sain silma kohale verise kriipsu. Siis jäi sealt alla vaatama, kas ma rõõmustan ka. Siis viskas keset koridori pikali maha ja hakkas treppi blokeerima.Värske verise kriipsu jaoks silma kohal oli ääretult kehv päev, sest täna oli mul Tallinna ülikooli kirjandusteaduse sisseastumiskatse vestlus. Mulle tundub, et mul ei läinud väga hästi, sest komisjoni esinaine tundus mu vastu veidi vaenulikult meelestatud olevat. Asi ei olnud niivõrd mu verises silmalaus kui selles, et ma kirjandusteooriat varem tudeerinud ei olnud.

Kassil oli muidugi täielik õigus mind terroriseerida, sest üleeile viskas vanem laps ta vanni. Kass võtab iga kord seda nii nagu me oleks ta lõkkesse visanud. Peaks ta korra lõkkesse viskama, äkki siis mõistaks, kui hea vannis on. Ega nüüd pole muud kui järgmist jaanipäeva oodata.

Sellel jaanipäeval panin katusele telgi ja grillisin sealsamas kõrval. Öö magasin lastega telgis. Neile meeldis. Elus on peale kassi vannitamise praegu vähe meelelahutust.6 kommentaari:

 1. Küsimus _ kas Su laps viskas kassi lihtsalt tühja vanni või tegu oli veega täidetud vanniga? Meie punane paks poiss jumaldab vett ja täiesti tavaline on sèe, kui vähemalt korra päevas kostab üle korteri kisa:"Hoidke kass kinni, ma lähen vanni!" Nimelt ei ei ole nõus ükski pereliige kassiga koos vannis käima. Miks? Asi oli väga lihtne- oli nali missugune, sest kass tahab vannis vees olla. Nali lõppes ära, kui käskisin peale seda ka kassi kuivatada ja kammida.See tegevus ei meeldinud mitte kellegile, kahjuks ka mitte kassile ja minule. Nii et on ka kasse, kes armastavad vannis supelda. Aga nagu öeldakse, et elu kassiga on täiesti üllatav.

  VastaKustuta
  Vastused
  1. Haha, seekord oli vesi ka vannis :)
   Jipikese jaoks vahet ei ole suurt, sest kui temaga vannile läheneda, rabeleb ja karjub ta ikka sama südantlõhestavalt, olgu vesi sees või mitte. Vahel teda vannitada tuleb, sest kuigi muidu ontlik loom, ei pese ta ennast üldse.

   Ma ei saa jätta rõõmu jagamata — sain ikkagi kirjandusteadusesse sisse, viiendana 17-st kandidaadist.

   Kustuta
  2. Hea uudis! Edu Sulle õpingutes ja jaga ikka lugejatega lugusid.

   Kustuta
 2. Palju õnne, värske tudeng!

  VastaKustuta
 3. Aitäh!
  Ma ei ole veel otsustanud, mida teha, sest juhtus selline kummaline lugu, et sain sisse mõlemale erialale, kuhu kandideerisin ja ma tahaks mõlemat. Iseasi, kas ja kuidas mul praeguses elusituatsioonis üldse õppida õnnestub. See on nüüd järgmine asi, milles mulle pöialt tuleks hoida.

  VastaKustuta
 4. Rõõm sinu üle ja pöidlad on jätkuvalt hoitud!

  VastaKustuta