2016/07/20

Vanadus

Tõmbasin eile endale ka selle moodsa Pokemon GO mängu alla. Ma olen küll sõltuvustele võrdlemisi aldis, aga selle mängu fenomen jääb mulle arusaamatuks. Esimese Pokemoni leidsin maja tagant hekist. Pärast jalutasime nagu ikka perega randa ujuma ning korjasin mõned teele jäänud elukad ka üles. Peale ühe neid spetsiaalselt taga ajada ei viitsinud. See üks oli teest paarkümmend meetrit eemal põõsas. Mõtlesin, et hea küll ja ragistasin läbi võsa Pokemoni ära tooma. See kükitas võpsikus koos kolme sinna peidetud rattaga. Ühtegi inimest lähedal ei olnud. Väga fishy. See mäng tundub üldse ääretult kahtlane.


Täna otsustasin, et tuleb siiski püüda natuke rohkem ajaga kaasas käia. Pool tahtmatul on tihti minu päevas mitu palvetundi. Ma saan päris sageli tööalaseid e-kirju, peale mille lugemist langetan pea kätele ja hakkan kuuldavale tooma hüüatusi nagu "ISSAND JUMAL!" või "JEESUS KRISTUS!". Nüüd sain jälle ühelt riigiasutuselt sellise kirja, et see on ikka uskumatu, kui kaugel planeedil bürokraatia reaalsest elust asub.
"Kuulake, kui poppe ja noortepäraseid sõnu ma täna kasutan," hoiatasin töökaaslaseid peale kirja lugemist ja kukkusin halama:
"No JOMAIJOO, see [nimetus on kirjutajale teada]amet siin vabariigis on kirjum kui Issanda loomaaed."
Ma istun kahe vene tüdrukuga ühes toas. Mõlemad on umbes minu vanused. Üks tõstis arvutilt pilgu ja vaatas mind üllatunult: "Noh, ё-моё, on jah selline väljend vene keeles. Täitsa normaalne tavaline sõna on. Babulyad kasutavad seda enamasti."
Nii palju siis minu noortepärasest sõnavarast.

Meil on kontoris tõsine ruumipuudus. Isegi tegevjuhi kabinetti kasutatakse tema äraolekul nõupidamiseteruumina. Minu toas istub ka üks 24-aastane tüdruk. Kui ma ta tööle võtsin, oli ta 22. Sinna maani olin olnud arvamusel, et 90. aastatel sündinud inimesed on alles mähkmetes või hakkavad heal juhul esimesse klassi minema. Nüüd aga hoopis värbasin ühe.
Väike lohutus on muidugi see, et kui ma vahel mõnele 60. või 70. sündinule oma vanuse ütlen, on nad üllatunud, et 80. aastatel sündinud juba lugeda oskavad.

Kõige kohutuvam on see, et varsti sisenevad tööturule kahetuhandetal sündinud lapsed. Tekib tahtmine endale kirst ära tellida ja vaikselt mulda peale hakata kaapima. Jomaijoo, kui noored mõned ikka olla võivad.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar