2014/12/15

Vahvlid

Minu vanema lapse lasteaias peeti eelmisel nädalal jõululaata. Segasin selleks puhuks eelmisel õhtul umbes 50 vahvli jagu tainast kokku ja asusin küpsetama. Minu vahvliraudadel on lisaks kadunud käepidemele ka kuumutusega midagi tuksi läinud. Üks vahvel küpsed umbes kolm ja pool korda aeglasemalt, kui normaalne oleks. Tegin valmis nii 40 tükki. Siis sai kell pool kaks öösel ja mina andsin alla. Kallasin ülejäänud taina ära ja läksin magama.

Laadal said minu vahvlid poole tunniga otsa. Alguses arvasin, et et tänu heale marketingile. Peale minu oli veel kolm ema vahvleid teinud. Mina kirjutasin hinnasildile "krõbedad vahvlid" (tõene väide), teistel oli lihtsalt "vahvlid". Kumb tundub atraktiivsem? Inimestele meeldib mõelda, et nad saavad midagi liisaväärtusega või eksklusiivset - see paneb neid end erilisena tundma.
Üks mu Rootsi kolleeg rääkis kunagi oma tuttavast kauplusejuhatajast, kellel oli kätte jäänud suurem kogus mingit jama kaupa. Ta pani tavaari euroalusega keset müügisaali ja juurde sildi "maksimaalne lubatud ostukogus 2 toodet inimese kohta". Alusetäis tassiti mõne tunniga laiali.

Ka olin ma vahvlitele teinud hinnasildi 1tk - 0.20 eur ja 3tk - 0.50 eur. Inimestele meeldib veel mõelda, et nad saavad soodsama tehingu valida - see paneb neid end kavalana tundma.
Sama rootslane rääkis ka, et üks teine poepidaja oli kunagi katsetanud sama tüüpi pakkumisega, seejuures tuli aga kolme toote võtmisel ühe asja hind kõrgem, kui üksikult ostes. Ikka oli neid, kes kolm võtsid.
Kuigi isegi need, kes alguses ainult ühe minu vahvli ostsid, tulid tagasi ja küsisid pärast kolm tükki juurde. Ja ma ei raatsinud laadavahvlitese isegi võid panna, vaid kasutasin õli.
Ma ei suuda nüüd otsustada, kas ma olen andekas turunduses,  kokanduses või lihtsalt üliosav eneseimetleja.2 kommentaari:

  1. Oled veel lisaks üliosav jutuvestja. Arvesta, et sinu lood on juba ette ära müüdud. Me ostame siga kotis, ehk oled oma fluidumi meie silmadele laotanud ja meie kõrvad kurdiks kirjutanud. Sul on lihtsalt annet kõige peale alates krõbedatest vahvlitest ja lõpetades põnevusnovellidega.

    VastaKustuta
  2. Risbiter võib olla Balti kubermangu parim ratsutaja, Ally aga on parim kirjutaja. Nii jääb ja oli.

    VastaKustuta